• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ONDERHOUD IN 3 STAPPEN

WEKELIJKS REINIGEN

Wekelijks reinig je de zetgroep door deze te ‘backflushen’. De aangekoekte koffierestjes worden zo uit de zetgroep gehaald waardoor jouw verse espresso beduidend minder bitter smaakt. Het backflushen is ca. 3 minuten werk en doe je vooral om ervoor te zorgen dat je alleen verse koffie proeft en niet de nare smaakjes van een vieze machine. Hier staat een eenvoudige handleiding voor het backflushen.

klik hier voor de handleiding backflushen

KALK VOORKOMEN

Minimaal 12 keer per jaar vervang je het anti-kalk filtertje in de watertank. Machines met een vaste wateraansluiting maken gebruik van een anti-kalk filter dat je jaarlijks vervangt. Kalk kan ervoor zorgen dat de machine niet meer goed werkt; lekkages en andere storingen kunnen het gevolg zijn van kalk in je machine. Ontkalken is altijd een vervelend karweitje; met behulp van zuur los je de kalk op en als je pech hebt ook andere zaken; pakkingen en rubber ringen en zelfs het verwarmingselement kunnen stuk gaan door verkeerd ontkalken. Ontkalken raden we dan ook af. Het is voor jouw machine veel beter om kalk te voorkomen en het water te filteren voordat het de machine in gaat. 

hier vind je onze anti-kalk filters

JAARLIJKS ONDERHOUD

Eens per jaar wordt je machine uit elkaar gehaald en vervangen we alle delen die verdrogen of verslijten. We lopen de machine na op lekkages en elektronische storingen en stellen hem af op de juiste druk en temperatuur. Na een uitvoerige test wordt de machine intern en extern schoongemaakt en wordt de zetgroep gereinigd (het zgn. backflushen). Pas als de machine een uitgebreide test heeft doorlopen, functioneert zoals de fabrikant heeft bedoeld én weer mooie koffie maakt mag hij mee naar huis.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Het onderhoud in 3 stappen? 

Als je jouw espressomachine en molen goed onderhoudt, geven ze jarenlang koffie-plezier zonder storingen! Ook zorg je ervoor dat je koffie altijd optimaal smaakt door jouw apparatuur schoon te houden. We hebben een handig schema voor je gemaakt waarin alles nog eens op een rij staat: Hier download je een handig overzicht met alle stappen!