- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Aerobie Aeropress
Uitgevonden door Alan Adler en sinds een tiental jaren niet meer weg te denken bij de echte coffee-lover! Er zijn heuse wereldkampioenschappen en we hebben zelfs een Nederlandse Wereldkampioene; Wendelien van Bunnik! In 2019 werd zij niet alleen Nederlands Barista Kampioen maar ook Wereldkampioen Aeropress.
Dat de Aeropress haar favoriete zetmethode is, is natuurlijk geen geheim! Ein-de-loos variëren en experimenteren en telkens verrast worden door de explosie aan smaken. Precies dat maakt de Aeropress de meest geschikte zetmethode voor thuis. Naast het kunnen maken van een perfecte kop koffie, kun je de Aeropress ook nog eens makkelijk meenemen op vakantie. Hij is licht, gaat niet stuk, heeft geen stroom nodig en is gemakkelijk schoon te maken.
Wordt geleverd met:
- filterdop
- filterhouder
- roerder en schep
- 350 filters
AeroPress volgens de standaard methode
Bij de standaard methode plaats je de papieren filter in de filterdrager en spoel je deze met een beetje heet water. Zo wordt de AeroPress en je kopje verwarmd en verdwijnt de papiersmaak van je filter. Vervolgens plaats je de onderste helft van de AeroPress met filter op een kopje of kannetje. Zorg ervoor dat het stevig staat, want er komt later veel druk op. Vul de AeroPress met gemalen koffie en schenk een kleine hoeveelheid warm water op de koffie om het te laten bloomen. Met deze methode is het normaal dat er druppels water door het papieren filter lopen. Schenk daarna het water op, roer de koffie even door en plaats de bovenste helft van de AeroPress erop. Nu ontstaat er een vacuüm, waardoor de koffie niet verder doorloopt. Normaal gesproken wacht je enkele seconden voordat je de koffie gaat pressen. Het kost je meer moeite dan je in eerste instantie zou denken.
In 10 eenvoudige stappen! :
- Plaats het papieren filter in de houder en maak hem een beetje nat met heet water. (Let op: zet je kannetje eronder)
- Gooi het water uit je kannetje weg
- Vul de AeroPress met gemalen koffie
- Schenk een beetje water op de koffie en laat het bloomen
- Wacht een aantal seconden (meestal 30 seconden)
- Schenk de rest van het water erbij
- Roer de koffie (of niet, ook dat is van invloed op de smaak)
- Plaats de bovenste helft op de AeroPress zodat de koffie niet meer doorloopt
- Wacht een aantal seconden
- Press de koffie door het filter in je kannetje (of direct in een kop)
Uitgevonden door Alan Adler en sinds een tiental jaren niet meer weg te denken bij de echte coffee-lover! Er zijn heuse wereldkampioenschappen en we hebben zelfs een Nederlandse Wereldkampioene; Wendelien van Bunnik! In 2019 werd zij niet alleen Nederlands Barista Kampioen maar ook Wereldkampioen Aeropress.
Dat de Aeropress haar favoriete zetmethode is, is natuurlijk geen geheim! Ein-de-loos variëren en experimenteren en telkens verrast worden door de explosie aan smaken. Precies dat maakt de Aeropress de meest geschikte zetmethode voor thuis. Naast het kunnen maken van een perfecte kop koffie, kun je de Aeropress ook nog eens makkelijk meenemen op vakantie. Hij is licht, gaat niet stuk, heeft geen stroom nodig en is gemakkelijk schoon te maken.
Wordt geleverd met:
- filterdop
- filterhouder
- roerder en schep
- 350 filters
AeroPress volgens de standaard methode
Bij de standaard methode plaats je de papieren filter in de filterdrager en spoel je deze met een beetje heet water. Zo wordt de AeroPress en je kopje verwarmd en verdwijnt de papiersmaak van je filter. Vervolgens plaats je de onderste helft van de AeroPress met filter op een kopje of kannetje. Zorg ervoor dat het stevig staat, want er komt later veel druk op. Vul de AeroPress met gemalen koffie en schenk een kleine hoeveelheid warm water op de koffie om het te laten bloomen. Met deze methode is het normaal dat er druppels water door het papieren filter lopen. Schenk daarna het water op, roer de koffie even door en plaats de bovenste helft van de AeroPress erop. Nu ontstaat er een vacuüm, waardoor de koffie niet verder doorloopt. Normaal gesproken wacht je enkele seconden voordat je de koffie gaat pressen. Het kost je meer moeite dan je in eerste instantie zou denken.
In 10 eenvoudige stappen! :
- Plaats het papieren filter in de houder en maak hem een beetje nat met heet water. (Let op: zet je kannetje eronder)
- Gooi het water uit je kannetje weg
- Vul de AeroPress met gemalen koffie
- Schenk een beetje water op de koffie en laat het bloomen
- Wacht een aantal seconden (meestal 30 seconden)
- Schenk de rest van het water erbij
- Roer de koffie (of niet, ook dat is van invloed op de smaak)
- Plaats de bovenste helft op de AeroPress zodat de koffie niet meer doorloopt
- Wacht een aantal seconden
- Press de koffie door het filter in je kannetje (of direct in een kop)
Kom langs en bekijk ‘m in de winkel
In onze koffie-speeltuin adviseren we je uitgebreid over de mogelijkheden onder het genot van een verse espresso of cappuccino. Alles voor barista-kwaliteit koffie onder een dak.
- Maatwerk advies; welke machine past bij je?
- Een groot assortiment machines, molens en accessoires
- Winkel met branderij en technische dienst onder één dak!
Gerelateerde producten
Pietro hand grinder - Zwart - Unimodal 58mm
is toegevoegd aan uw winkelwagenMeer info
Dualit Pour Over Kettle Black
is toegevoegd aan uw winkelwagenMeer info
Spatwaterdichte Barista Weegschaal
is toegevoegd aan uw winkelwagen✓Kunststof opvangbak waar je filterdrager perfect in past
✓Groot LCD scherm
✓Automatische stand-by functie
✓Inclusief batterijen (2x 1,5V AAA)